bor17.hu

Magyar borok és pálinkák kereskedelme Rákosmentén

Cabernet Sauvignon 2016 (száraz)

Csóbor Pincészet
Etyek-Buda (Velencei-tó)

Fogyasztói ár1800 Ft
Leírás Zamatos, telt vörösbor, amelynek szőlője Agárd határában termett. A fajtajelleges illatokat, ízeket barrique és hagyományos tölgyfahordós érlelés és bársonyos tanninok teszik még élvezetesebbé. 16–18 °C-on ideális kísérője bélszín, hátszín és vadételeknek.

A Csóbor Családi Pincészet 1990 óta működik Agárdon.
A családi vállalkozásban a három felnőtt gyermek is részt vesz. Nóra a vendéglátóipari főiskolán tanultakat hasznosítja, Csilla közgazdászként elsősorban a marketing munkában vesz részt, míg Balázs szőlész-borász szakmérnökként tevékenykedik.
Főborász: Csóbor Jenő
Birtokméret: 30 ha
Dűlők: a Velencei-tó északi partján karakteres, finom savakat adó szőlők, míg a déli oldalon jellegzetes gyümölcsös, illatokban, aromákban gazdag fajták teremnek. A szőlőskertek Agárd, Nadap és Pákozd környéki dűlőkön találhatóak.
Szőlőfajták: Zöld Veltelini, Olaszrizling, Rajnai Rizling, Tramini, Chardonnay, Zengő, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Kékfrankos, Merlot, Agárdi Shiraz, Demon Cuvee.
Borkészítés: kis tőketerheléssel, gondos fürtválogatással termesztik a szőlőket. A pincészet 1000 hektoliteres tárolókapacitással rendelkezik, korszerű zúzó-bogyózóval, pneumatikus préssel, hűtési lehetőséggel felszerelve. A vörösborok hagyományos fahordókban, a magasabb minőségű szőlőből készült borok barrique hordókban érlelődnek. A fehérborok reduktív technológiával készülnek, hogy a szőlőre emlékeztető illatok, zamatok megörződjenek.
Borvidék
Etyek-Buda

Termékeink

Termék kereső